Vodafone va renunţa la reţeaua 3G în Marea Britanie în 2023

1 year ago 54

Rețeaua 3G a companiei a fost lansată în urmă cu 17 ani și a coexistat cu infrastructura 4G și 5G a Vodafone pentru a oferi acoperire suplimentară în zonele în care LTE nu poate ajunge și pentru clienții ale căror telefoane mobile nu sunt compatibile cu standardele moderne.

Cu toate acestea, pe măsură ce 4G a devenit din ce în ce mai disponibil, nevoia de 3G și de vitezele și capacitățile sale inferioare se reduce semnificativ. Majoritatea datelor mobile de pe piețele dezvoltate sunt transmise prin 4G, în timp ce tehnologia VoLTE (Voice over LTE) înseamnă că aceste rețele pot gestiona, de asemenea, majoritatea apelurilor.

Vodafone spune că doar 4% din toate datele clienților sunt transportate de rețeaua sa 3G, față de 30% în urmă cu cinci ani. Între timp, cererea de date 4G și implementarea în curs a 5G înseamnă că serviciul 3G utilizează resurse valoroase care ar putea fi utilizate mai bine în altă parte.

Fiind tehnologii de rețea mai moderne, 4G și 5G utilizează spectrul mai eficient. Acest lucru înseamnă că sunt mai rapide și oferă o capacitate mai mare, consumând, de asemenea, mai puțină energie – un factor esențial în contextul în care sectorul telecomunicațiilor încearcă să devină cât mai ecologic posibil. Într-adevăr, 5G este de zece ori mai eficient din punct de vedere energetic decât echipamentele 3G învechite, care pot fi scoase din rețea.

„Construim cea mai fiabilă rețea de telefonie mobilă din Marea Britanie și ne concentrăm pe tehnologiile care ne conectează cel mai bine clienții și care au cel mai mic impact asupra mediului”, a declarat Ahmed Essam, CEO al Vodafone, citat de TechRadar. „3G a conectat atât de mulți clienți în ultimii 17 ani, dar viitorul este 4G și 5G. Ne vom concentra să le oferim clienților o experiență mobilă mai rapidă și mai fiabilă și să minimizăm impactul asupra mediului prin eliminarea unui strat al rețelei noastre care folosește echipamente ineficiente.

Vodafone, care a renunțat deja la rețelele 3G în Germania și Italia, a declarat că, pe termen lung, renunțarea la rețelele 3G va fi benefică pentru mediu, deoarece acestea sunt construite cu echipamente considerate acum ineficiente, în timp ce rețelele 5G sunt de 10 ori mai eficiente.

Read Entire Article