Tranzacție în grupul Carrefour. Platforma Bringo a fost evaluată la aproximativ 40 de milioane de euro

1 year ago 68

Compania Bringo Magazin SRL prin care retailerul francez Carrefour operează aplicația Bringo ( software și interfața grafică) a trecut din proprietatea unui SRL înregistrat în România în cea a Bringo International SAS, o entitate juridică cu sediul în Franța creată special pentru a pentru a putea coordona activitățile locale din fiecare țară unde există platforma Bringo și strategiile de dezvoltare la nivel internațional.

Mai exact, potrivit unui anunț al Bringo Magazin SRL în Monitorul Oficial, în urma unei hotărâri din 14 decembrie 2021, toate acțiunile companiei au trecut de la Allib Ro SRL la Bringo International SAS. Potrivit Termene.ro, societatea ALLIB Rom SRL, un business de 1,7 milioane de lei cu activități de închiriere bunuri imobiliare proprii sau închiriate, este deținută integral de Columbus Active SRL, companie deținută la rândul său de Carrefour Nederland și Carrefour România SA.

„Allib și Bringo International au încheiat în data de 14 decembrie 2021 un contract de vânzare-cumpărare de părți sociale având ca obiect părțile sociale. Prețul de transfer al părților sociale, libere de orice sarcini, este de 39.800.000 euro, determinat în baza raportului de evaluare realizat de un evaluator independent, Price Waterhouse Coopers Audit, în vederea stabilirii unui interval pentru prețul de transfer în deplină conformitate cu cerințele privind prețurile de transfer”, se arată în raportarea din Monitorul Oficial.

Amintim că platforma românească Bringo, lansată în 2015 de către Beta Software Management  și Ascend Netsolutions și preluată în 2017 de către Carrefour este folosită acum sub diferite branduri în cinci țări: România, Argentina, Belgia, Franța și Maroc. Astfel, ținând cont de evoluția puternică a conceptului Bringo la nivel mondial, Grupul Carrefour a considerat  necesară crearea unei structuri internaționale, parte din grup, care să coordoneze eforturile locale din fiecare țară și strategiile de dezvoltare la nivel internațional. Noua entitate juridică, Bringo International, este coordonată începând din 3 ianuarie de Cătălin Samara, Director Operațional și E-commerce și membru al Comitetului Executiv al Carrefour România. Acesta a preluat  funcția de Director al Bringo Internațional, având responsabilitatea de a coordona activitatea internațională a serviciului de personal shopping și livrare. De asemenea, va avea rolul de a integra din punct de vedere tehnic și operațional aceste filiale. Ca urmare a acestei numiri internaționale, responsabilitățile lui Cătălin în cadrul Carrefour România vor fi redistribuite intern.

Read Entire Article