Tiberiu Dobre, Samsung România: Anul trecut s-au vândut 3,5 milioane de telefoane, iar, ca valoare, piața e dominată de smartphone-uri premium, de peste 600 de euro

1 week ago 12

”Pot să vă spun că, anual, în lume se vând peste 1,2 miliarde de smartphone-uri pe an. În Europa – undeva la 180-190 de milioane de unități, iar în România – 3,5 milioane. Anul acesta, continuăm să păstrăm trendul crescător și anticipăm rezultate foarte bune pe segmentul de telefoane mobile. În acest moment, piața este dominată de telefoanele din gama premium. Din punct de vedere valoric, telefoanele premium (care costă peste 600 de euro) au ajuns să reprezinte 53% din valoarea pieței locale, pondere care poate ajunge până la 55% în acest an”, a estimat Tiberiu Dobre.

El a adăugat că tendință generală este că utilizatorii nu-și mai schimbă atât de des telefoanele mobile. ”De aceea, sunt mai atenți atunci când vine vorba de raportul calitate-preț, de cât de performant este telefonul pe care și-l doresc, ce autonomie de viață are”, a punctat reprezentantul Samsung Electronics. 

Potrivit lui Dobre, anul trecut, Samsung a vândut, în România, 1,5 milioane de smartphone-uri. Samsung are un portofoliu com­plet de smartphone-uri, de la modele entry level la modele premium, seg­ment în care de câţiva ani a introdus şi o gamă de telefoane pliabile – Galaxy Z Flip şi Galaxy Z Fold.

”În primul rând, ne-am consolidat poziția de lider în industria telefoanelor mobile și ne concentrăm pe îmbunătățirea experienței oferite clienților noștri prin creșterea ponderii segmentului de piață premium”, a mai spus Tiberiu Dobre.

Pentru acest an, oficialul companiei spune că se așteptă la o creștere a vânzărilor pe segmentul mid-range datorită îmbunătățirilor constante aduse noilor modele lansate, respectiv Galaxy A54 5G și Galaxy A34 5G.

”Ne așteptăm la o creștere a vânzărilor pe segmentul mid-range datorită îmbunătățirilor constante aduse noilor modele lansate. Noua serie Galaxy A a fost gândită în așa fel încât să se plieze perfect pe nevoile utilizatorilor. Cei care aleg telefoanele din seria Galaxy A sunt oameni activi, cu o nevoie crescută de conectivitate și care își doresc să facă cât mai multe lucruri cu telefonul mobil”, a subliniat el. 

Samsung, a patra mare companie listată din Asia, este cel mai mare mare producător din lume de chipuri de memorie, telefoane mobile inteligente şi televizoare.

Citește și:

Read Entire Article