Sindicatele din industria metalurgică cer reglementarea preţurilor la energie

1 year ago 52

„Am cerut ministrului Energiei să reglementeze preţurile, pentru că nu putem funcţiona în aceste condiţii. Preţul energiei a crescut de opt ori şi nu mai găsim de unde să cumpărăm. În aceste condiţii, toată industria metalurgică din România se va închide, pentru că nu mai suntem competitivi”, a declarat, pentru Agerpres, Dănuţ Onică, preşedintele Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor Metarom.

El a dat exemplul producătorului de aluminiu Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie electrică din ţară, care şi-a închis deja trei din cinci secţii.

De asemenea, sindicaliştii au cerut autorităţilor o investigaţie cu privire la cauzele care au dus la aceste tarife.

„Aşteptăm să vedem ce prevede noua ordonanţă pe care au promis-o cei din Guvern pentru sprijinirea populaţiei şi a industriei”, a mai spus Onică.

El a arătat că liderii sindicali au cerut să intre la discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Energiei.

„Nimeni nu ne-a primit. Am depus un material la registratură. Dacă nu vom primi un răspuns, mâine (vineri – n.r.), între orele 11:00 şi 13:00, suntem pregătiţi să pichetăm sediul Guvernului. Nu doar sindicatul de la Alro, ci din toată siderurgia, de la Galaţi, Hunedoara, Zalău, Călăraşi”, a arătat liderul sindical.

Read Entire Article