Raul Ciurtin, familia Dobra și Florin Mariș au cumpărat fabrica GSK de la Cluj-Napoca, unde vor să construiască un mall

1 year ago 82

“Pentru Hexagon, achiziția la finele anului 2021 a imobilului din Cluj-Napoca deținut de Ferrosan, a fost motivată în primul rând de intentia de diversificare a investitiilor prin dezvoltarea in cadrul grupului a componentei de retail. Avem  in vedere asigurarea dezvoltarii unui format de retail axat pe oferirea unui mix de servicii si facilitati personalizat zonelor rezidentiale care sunt in expansiune in proximitate. Hexagon sustine dezvoltarea urbana a Municipiului Cluj-Napoca si vine in intampinarea dorintelor locuitorilor pentru servicii imediate prin dezvoltarea acestei  zone de retail  cu spatii verzi si locuri de parcare“, spune Florin Mariș, CEO Hexagon.

Construcția fabricii a fost finalizată în 2015, iar proprietatea este localizată strategic cu acces la drumul european E81 și autostrada A3 și poate fi folosită în scopuri multiple – livrări last-mile, logistică sau depozitare. Spatiul constă într-o clădire separată de birouri de 2000 mp, aproximativ 3800 mp de depozite formate din camere curate, temperatura controlată și aproximativ 12.800 mp de teren.

Procesul de vânzare a durat putin peste 1 an de zile, iar finalizarea lui a fost marcata in luna decembrie 2021. Tranzacția a fost intermediată de JLL.

La nivel global, GSK este unul dintre principalii jucători in domeniul medical și a intrat pe piața din România în urmă cu peste 30 de ani. Fabrica din Cluj a ajuns în portofoliul lor în 2019, în urma unui joint venture la nivel internaţional format alături de Pfizer.

Read Entire Article