Orchid, firma de menentanță pentru industria eoliană condusă de fiul cunoscutului Emanuel Muntmark, și-a crescut business-ul cu 75% în 2021

1 year ago 63

Afacerile Orchid au crescut astfel de la 3,3 milioane de euro în 2020 la 5,78 milioane de euro, anul trecut.

Orchid este o companie înființată în 2013, care s-a dezvoltat rapid și a furnizat până în prezent servicii de mentenanță și instalare de turbine eoliene în valoare totală de peste 1 GW în țări precum România, Austria, Belgia, Croația, Polonia, Germania, Suedia, Danemarca sau Finlanda. Principalii săi parteneri comerciali sunt Vestas Danemarca și Enercon GmbH, două nume mari la nivel global în industrie.

Andrei Muntmark, managing director al companiei, arată care au fost principalii factori care au dus la creșterea cu 75% a business-ului într-un singur an.

“Resursa umană calificată, dezvoltarea echipelor, investițiile mari în cursuri de perfecționare. Am primit cea mai mare distincție de calitate îi safety în 2020 de la cel mai mare producator de turbine eoliene din lume, Vestas, iar acest lucru a generat mai multe proiecte pentru noi proiecte”, a explicat Andrei Muntmark, care a mai vorbit și despre capitalizarea succesivă a firmei, pentru noi investiții.

Compania are o echipă formată din 124 de angajați.

Andrei este fiul lui Emmanuel Muntmark, un personaj foarte cunoscut în piața de energie din România. Emmanul Muntmark deține direct firma Monsson, cunoscut dezvoltator de parcuri eoliene și deținător de parcuri și, mai important, de numele său se leagă construcția marilor capacități de producție din regenerabil, demers început înainte de 2010. Muntmark s-a ocupat de mai multe proiecte, pe care ulterior le-a vândut, inclusiv de proiectul parcului eolian de 600 MW de la Fântânele-Cogealac din Dobrogea (cel mai mare din România și cel mai mare parc eolian de uscat din Europa).

Potrivit datelor de pe site-ul Monsson, compania are acum un portofoliu de 2.100 MW construiți în eolian și fotovoltaic. Este prezentă, atât cu proiecte de generare de energie, cât și cu instalații de desalinizare, în 14 state, în Europa, Asia, America de Nord și Noua Zeelandă.

Muntmark dezvoltă și acum mai multe proiecte în noul val al expansiunii regenerabilelor în România.

Read Entire Article