Metaverse: Meta a dezvăluit că lucrează la cel mai rapid supercomputer AI

1 year ago 100

Compania holding a Facebook, Meta, a declarat că a creat un supercomputer bazat pe inteligența artificială (AI), numit Research SuperCluster (RSC) care va pregăti calea către construirea metaversului.

Gigantul rețelelor de socializare consideră că Research SuperCluster este deja unul dintre cele mai rapide supercomputere din lume și va ajunge pe primul loc când va fi pe deplin operațional la jumătatea anului 2022 – potrivit unei postări de luni care a prezentat hardware-ul.

Această diagramă reprezintă caracteristicile specifice ale Meta AI Research SuperCluster (RSC)Această diagramă reprezintă caracteristicile specifice ale Meta AI Research SuperCluster (RSC)

Dezvoltarea următoarei generații de inteligență artificială avansată va necesita noi computere puternice, capabile de chintilioane de operațiuni pe secundă, a scris compania.

În cele din urmă, munca depusă la RSC va deschide calea către construirea de tehnologii pentru următoarea platformă de calcul majorămetaversul, în care aplicațiile și produsele bazate pe inteligență artificială vor juca un rol important.

Potrivit unei postări de pe Facebook a CEO-ului companiei Mark Zuckerberg: 

Experiențele pe care le construim în metavers necesită o putere de calcul enormă de chintilioane de operațiuni pe secundă, iar RSC va permite noi modele AI care pot învăța din trilioane de exemple, pot înțelege sute de limbi și multe altele.

Supercomputerul va putea funcționa în sute de limbi diferite pentru a dezvolta un AI avansat cu o viziune computerizată, pentru  procesarea limbajului natural și recunoașterea vorbirii.

Unul dintre scopurile principale ale RSC este de ajutor în construirea unor sisteme AI complet noi care pot, de exemplu, să permită traduceri vocale în timp real către grupuri mari de oameni – fiecare vorbind o altă limbă – astfel încât să poată colabora fără probleme la un proiect de cercetare sau să poată juca un joc de realitate virtuală împreună.

Meta nu a dezvăluit unde se află supercomputerul sau care sunt costurile asociate cu dezvoltarea și crearea acestuia.

Analistul finanțelor descentralizate Camila Russo a comparat noua tehnologie a Meta cu rețeaua Ethereum, care este considerată de unii din industrie a fi deja un fel de supercomputer global.

facebook @Meta builds a supercomputer in private to better monetize users' data in its metaverse.

ethereum builds a world computer in the open that allows users to control their data in the metaverse.

not the same. https://t.co/lTFIFRw840

— Camila Russo (@CamiRusso) January 24, 2022

În decembrie 2021, Raja Koduri, vicepreședinte al grupului de sisteme de calcul accelerate și grafică Intel, a declarat că infrastructura de calcul actuală va trebui să se îmbunătățească de o mie de ori pentru a alimenta metaversul.

Trebuie să puteți accesa petaflopi de calcul în mai puțin de zece milisecunde pentru o utilizare în timp real a metaversului, a spus Koduri pentru Quartz la acea vreme.

Descris în mare parte ca un succesor al internetului, metaversul se referă la un spațiu virtual în care oamenii pot lucra, se pot juca și socializa – adesea prin utilizarea realității virtuale și a tehnologiei de realitate augmentată.

În octombrie, compania Facebook și-a schimbat denumirea în Meta pentru a reflecta accentul său în dezvoltarea metaversului.

Citiți și: Startup-urile metaverse de pe blockchain oferă un potențial de investiții inegalabil
Read Entire Article