Kremlinul neagă că Putin i-ar fi spus lui Macron că nu vor mai fi noi manevre în apropierea Ucrainei

1 year ago 108

Un oficial francez a spus că Putin a făcut această promisiune în timpul discuţiilor pe care le-a avut luni seară la Moscova cu Macron.

Marţi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia şi Franţa nu au putut ajunge încă la un acord privind reducerea tensiunilor din jurul Ucrainei, dar că este nevoie de detensionare şi că întâlnirea a pus bazele unor discuţii viitoare pe acest subiect.

Potrivit aceluiaşi oficial francez, Putin a fost de asemenea de acord ca trupele ruseşti care iau parte la un exerciţiu militar în Belarus, în apropierea de graniţa cu Ucraina, să fie retrase odată ce aceste manevre se vor încheia la 20 februarie.

Peskov a spus că militarii se vor retrage la bazele lor din Rusia după exerciţii, fără a oferi o dată exactă, dar a subliniat că nimeni nu a spus vreodată că aceste trupe vor rămâne în Belarus.

Macron este liderul occidental de rangul cel mai înalt care s-a întâlnit cu Putin de când Rusia a început masarea de trupe la frontiera cu Ucraina.

State occidentale se tem că Rusia pregăteşte o invazie, în timp ce Moscova neagă o astfel de intenţie, dar spune că ar putea întreprinde acţiuni militare, în formă neprecizată, dacă nu îi sunt satisfăcute o serie de cerinţe de securitate.

Read Entire Article