Immofinanz despre oferta de preluare din partea CPI Property Group: Prețul e prea mic

1 year ago 45

Consiliul de Administrație și Consiliul de Supraveghere al Immofinanz spun că „prețul oferit de CPIPG pentru acțiunile companiei este semnificativ sub valoarea actuală a companiei și nu reflectă potențialul acesteia de creștere. Consiliul de administrație, Consiliul de supraveghere și Consiliul de lucru  al Immofinanz au declarat azi că prețul de 21,20 de euro pe acțiune este neatractiv și recomandă investitorilor să nu accepte oferta din partea CPIPG”, a anunțat compania.

Același lucru l-a spus și despre oferta primită din partea acționarului S Immo care ofereau  23 de euro pe acțiune pentru un pachet de 10% din acțiunile Immofinanz aflate în circulație.

La începutul luni decembrie 2021, miliardarul ceh Radovan Vitek, care deține CPI Property Group (CPIPG), al cărui portofoliu de proprietăți imobiliare depășește 11 miliarde de euro, a făcut acționarilor Immofinanz AG o ofertă de preluare. La 3 decembrie, CPIPG deținea, direct și indirect, 21,4% din Immofinanz.

CPIPG a anunțat o ofertă anticipată de preluare a tuturor acțiunilor pe care nu deține din dezvoltatorul Immofinanz AG, care în România are un portofoliu de 800 de milioane de euro. Grupul ceh, deținut de miliardarul Radovan Vitek, oferă acționarilor 21,2 euro în numerar pentru fiecare acțiune. Immofinanz aeste unul dintre cei mai mari jucători din Europa Centrală, listat la Bursa de la Viena și cu un portofoliu de proprietăți imobiliare de 5 miliarde de euro în țări în care CPIPG are o prezență puternică, precum Germania, Republica Cehă, Polonia și Ungaria. În oferta de preluare, investitorii cehi menționează că eșecul fuziunii Immofinanz cu S Immo din vara acestui an i-a determinat să considere o posibilă investiție în Immofinanz.

Recent, CPIPG a anunțat că este cel mai mare acționar al Immofinanz cu o participație de 21,4%. Participația a fost cumpărată din piață, de la Mountfort Investments S.à r.l. (“Mountfort”) și așteaptă undă verde de la organismul pentru concurență pentru achiziția unei participații de 10,6% de la RPPK Immo GmbH, companie deținută de slovacul Peter Korbačka, co-fondator al grupului imobiliar J&T Real Estate.

În total, CPIPG urmează să dețină cel puțin 32% din Immofinanz.

CITEȘTE ȘI S Immo concurează oferta miliardarului ceh care cumpără tot: după Globalworth, Radovan Vitek vrea să cumpere Immofinanz AG, cu proprietăți de 800 de milioane de euro în România

Read Entire Article