FP anunță că va vinde 3% din Petrom, tranzacție de circa 800 de milioane de lei

1 year ago 46

“Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitate de administrator de fond de investiții alternative (“FTIS”) al Fondul Proprietatea S.A anunță demararea unei oferte de plasament privat accelerat ,de până la 1.700.000.000 acţiuni ordinare, cu posibilitatea de a mări oferta cu până la 1.150.000.000 acțiuni ordinare (în limba engleză “upsize option”) deținute de Fond în OMV Petrom S.A.

Procesul de plasament va fi demarat imediat”, se arată într-un comunicat emis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori București.

“Rezultatele Tranzacției vor fi anunțate în cel mai scurt timp după finalizarea procesului de plasament. Perioada de timp până la închiderea procesului de plasament, stabilirea prețului și alocările rămân la libera alegere a Fondului și a Părților care acționează în calitate de Bookrunner”, arată compania.

Pachetul pe care Fondul Proprietatea vrea să îl vîndă reprezintă 3% din toate acțiunile Petrom. FP deține 7% din capitalul Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV, cu 51%, și la care statul roman deține 20,6%.

Acțiunile Petrom au terminat ziua la prețul de 0,47 lei. La această valoare, valoarea pachetului scos la vânzare de Fondul Proprietatea se ridică la 800 de milioane de lei

Read Entire Article