Flanco lansează cea mai extinsă perioadă de retur gratuit. Clienții se pot răzgândi în 45 de zile de la achiziția online sau offline

1 year ago 117

Retailerul electro IT Flanco a lansat un serviciu prin care clienții pot returna produsele achiziționate online sau offline în 45 zile de la data achiziției, față de 14 zile garantate anterior, informează compania, printr-un comunicat. Aceasta în contextul în care, un studiu național realizat de compania de cercetare Quantix, pe un eșantion de 1.300 de persoane, perioada pe care un client o are la dispoziție pentru a returna produsul cumpărat se află în top trei servicii pe care acesta le apreciază și le ia în considerare înainte de a face o achiziție.

În cadrul serviciului oferit de Flanco, produsele pot fi returnate fie în orice magazin din rețea, fie prin preluarea acestora de către un curier rapid, dintr-o locație aleasă de client. Ambele modalități sunt disponibile atât pentru cumpărăturile efectuate în magazin, cât și pentru cele online, diferența constând doar în modalitatea de solicitare a returului. Pentru achizițiile din magazin, returul se acceptă în urma prezentării facturii sau bonului fiscal, a dovezii plății și a formularului de “Solicitare retur”, în orice punct de vânzare. În cazul cumpărăturilor efectuate pe flanco.ro, returul se inițiază prin crearea unei cereri de retur și alegerea opțiunilor de ridicare și rambursare dorite, direct în contul de client. Cele 45 de zile calendaristice se calculează de la data cumpărării, în cazul achiziției din magazin, și de la data livrării, în cazul comenzilor online.

Retailerul oferă, de asemenea, modalități de rambursare diverse – numerar, transfer în cont bancar, rambursare automată în contul de card, anularea tranzacției în cazul plăților prin credit ori oferirea unui card cadou, fizic sau electronic, cu o valabilitate de 365 de zile. În situația returului efectuat în magazin, clienții pot opta inclusiv pentru înlocuirea produsului cu un altul disponibil în ofertă, diferența urmând să fie achitată de către client ori rambursată acestuia, în funcție de prețul noului produs.

“De fiecare dată când concepem un serviciu nou, pornim de la nevoile pe care le identificăm la clienții noștri”, spune Ovidiu Nicușan, Director de Marketing Flanco Retail. “Știm că 9 din 10 clienți consultă condițiile de retur înainte de a face o achiziție. Totodată, își doresc să poată face returul cât mai ușor, spre exemplu, cu ridicarea produsului de acasă. Clientul își dorește să aibă opțiuni, iar din acest punct de vedere, perioada în care se poate răzgândi este unul dintre cele mai importante beneficii pe care le urmărește, alături de simplitatea pașilor pe care îi are de urmat în întregul proces de achiziție, indiferent că vorbim despre online sau magazine fizice.”

“Livrarea, returul și condițiile în care acestea se desfășoară determină comportamentul clientului și încrederea cu care acesta te învestește”, spune Cătălin Cîrnaru, Supply Chain Manager Flanco Retail. “Calitatea livrării este un aspect pe care căutăm permanent să îl îmbunătățim și am observat că o apreciere cu 15% a feedback-ului obținut de la client generează o scădere cu 30% a ratei de retur. Mai departe, punându-le la dispoziție cumpărătorilor o perioadă extinsă de retur, în care să analizeze alegerea făcută, precum și opțiuni variate, facile și gratuite, reușim să le oferim un confort psihic sporit, precum și siguranța că le suntem un partener de încredere, disponibil și dornic să ajute inclusiv după momentul încheierii tranzacției.”

Flanco deţine o rețea de 158 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 111 orașe ale României și are 1.500 de angajați.

Read Entire Article