Familia primarului Negoiță a cumpărat terenurile Chimopar din sectorul 3, cu potențial de cel puțin 8.000 de apartamente

1 year ago 110

Terenurile Chimopar SA din vestul Bucureștiului au fost adjudecate de către familia Negoiță, care mai dezvoltă în zonă proiectul Hills Pallady cu aproape 2.000 de locuințe. Economica.net a relatat anul trecut că Ionuț Negoiță este interesat de acest teren

La prima dată la care a avut loc licitația, singura firmă care s-a prezentat și care a depus garanția de 2,5 milioane de euro a fost Edificia Star Construct, potrivit informațiilor noastre. Prețul l-a care s-au adjudecat terenurile a fost de 100 de euro pe mp. Contact de Economica.net pentru a afla mai multe informații, Ionuț Negoiță nu a răspuns. Pe terenurile Chimopar ar putea fi construite între 8.000 și 10.000 de apartamente, cu o valoare de peste o jumătate de miliard de euro, potrivit calculelor noastre.

Creditorilor Chimopar le-au fost prezentate și ofertele a două firme, Lightman Management, care face parte din grupul de firme Cascade, și cea a consorțiului format din Akcent Development și Titan Sun Park, însă acestea nu s-au mai înscris la licitație. În vara anului trecut, Edificia Star Construct făcuse o ofertă de 25,6 milioane de euro.

Firma lui Negoiță a solicitat dezmembrarea celor trei loturi de 24,8 ha în opt loturi cu suprafețe mai mici, dar și plata acestora în decurs de trei ani, în intervalul iunie 2021-iunie 2024, la intervale regulate de timp. Terenurile Chimopar reprezintă a doua achiziție a familiei Negoiță în mai puțin de un an, după ce la începutul lui 2021 a cumpărat și terenul platforme Tubinox, tot din sectorul 3, acolo unde fratele lui Ionuț Negoiță este primar.

Planuri de mii de apartamente

Ionuț Negoiță are în dezvoltare proiectul Hils Pallady,  cu 1.900 de apartamente, pe terenul unde în trecut a funcționat fabrica Romcarton, și din care la sfârșitul lunii octombrie vânduse 1.300 de apartamente

Un alt proiect derulat de familia Negoiță este Palladium Residence, care ar urma să aibă la finalizare 2.500 de locuințe, iar pe terenul fostei Tubinox ar putea fi construite circa 3.000 de locuințe.

Frații Ionuț și Robert Negoiță nu sunt străini de afacerile imobiliare. Cei doi au construit trei proiecte rezidențiale cu peste de 3.000 de apartamente. În 2009, ANAF a dispus un control pe motiv că apartamentele au fos vândute fără să se plătească TVA.

Read Entire Article