Elveția nu mai cere persoanelor vaccinate anti-COVID-19 sau trecute prin boală să prezinte un test negativ la intrarea în țară

1 year ago 74

Ţinând cont de situaţia tensionată din spitale, Consiliul Federal (guvernul) a prelungit totuşi măsurile de luptă împotriva răspândirii coronavirusului.

Astfel, au fost prelungite până la sfârşitul lunii februarie obligaţia de a lucra de acasă şi măsurile de carantină, de la care sunt exceptate persoanele vaccinate sau care s-au vindecat de mai puţin de patru luni.

Începând de sâmbătă, persoanele vaccinate sau trecute prin boală nu vor mai trebui să prezinte un test PCR sau antigenic negativ pentru a intra pe teritoriul elveţian.

Obligaţia rămâne însă în vigoare pentru celelalte persoane. Totuşi, arată comunicatul guvernului, ‘ţinând cont de capacităţile de depistare limitate din ţara noastră, al doilea test, cerut în prezent între ziua a patra şi a şaptea de la intrarea în Elveţia, nu va mai fi necesar’.

Confruntată cu al cincilea val epidemic şi spre a limita pe cât posibil infectările alimentate de varianta Omicron, Elveţia a decis la 17 decembrie să permită accesul în anumite incinte doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală şi să impună portul măştii în interior.

Aceste măsuri rămân în vigoare până la finalul lunii martie, dar guvernul va discuta posibile relaxări ale lor în şedinţa din data de 2 februarie.

Potrivit executivului federal, având în vedere numărul actual de cazuri şi reducerea recentă a carantinei la cinci zile, cantoanele pot autoriza de acum desfăşurarea de mari reuniuni, chiar dacă nu au capacităţi suficiente pentru a asigura urmărirea contacţilor.

Elveţia, ţară cu 8,6 milioane de locuitori, a raportat până acum mai mult de 12.000 de decese asociate COVID-19, adică aproape 140 la 100.000 de locuitori. Aproape 68% din populaţie este vaccinată cu schema integrală, un procent mai mic comparativ cu alte state occidentale.

Read Entire Article