Electrica Furnizare susține că 99% dintre clienții săi casnici nu se încadrau la plafonare la 1 noiembrie, iar către restul va face stornări

1 year ago 64

În data de 14 ianuarie 2022, ANRE a dat companiei Electrica Furnizare o amendă contravențională de 200.000 de lei pentru neaplicarea schemei de sprijin pentru plata facturilor aferente consumului de energie electrică şi gaze naturale din luna noiembrie 2021.

Mai multe detalii despre amenda primită de Electrica Furnizare aici.

În aceste condiții, firma dă asigurări că respectă legea și că pune pe primul loc protejarea clienților, stornarea și recalcularea facturilor aferente consumului din lunile noiembrie și decembrie 2021 înscriindu-se în același demers.

Electrica precizează că, în linie cu o politică orientată spre client, a depus eforturi majore, deși cu impact negativ în rezultatele financiare pentru primele nouă luni ale anului 2021, pentru a-și păstra angajamentele față de clienții săi, menținând prețurile din ofertele acceptate de către aceștia pe parcursul anului trecut, chiar dacă prețul de achiziție a energiei de pe piețele angro a crescut cu aproximativ 400% în 2021 față de anul precedent.

Tot în acest spirit, Electrica Furnizare și-a informat constant clienții cu privire la stadiul aplicării măsurilor de compensare și plafonare, se menționează în comunicatul transmis de companie.

Compania susține că la momentul începerii perioadei de aplicare a măsurilor de plafonare și compensare, aproximativ 99% din portofoliul de clienți casnici beneficiau deja de un preț sub cel plafonat, respectiv 1 leu/kWh, motiv pentru care, în lunile noiembrie și decembrie 2021, nu se încadrau pentru a li se aplica măsura plafonării. Totodată, aproximativ 700.000 de clienți nu au fost eligibili pentru a deveni beneficiari ai măsurii de compensare.

În prezent, facturile emise de compania Electrica Furnizare conțin mențiuni cu privire la facilitățile oferite de lege pentru toți clienții care întrunesc condițiile de eligibilitate. Pentru clienții care întrunesc criteriile de eligibilitate, în facturile cărora nu s-au regăsit măsurile de compensare și plafonare aferente lunilor noiembrie – decembrie 2021, au fost emise facturi de stornare și, totodată, s-a început procesul de refacturare astfel încât facilitățile acordate să se regăsească în facturi. Electrica Furnizare își asigură clienții de faptul că nu li se vor percepe penalități pentru perioada noiembrie – decembrie 2021 și nici nu vor fi deconectați pentru eventuala neplată aferentă.

În ceea ce privește informarea clienților, compania Electrica Furnizare a creat o pagină dedicată cu privire la facilitățile acordate consumatorilor de energie electrică și gaze naturale. Pagina poate fi accesată utilizând linkul: https://www.electricafurnizare.ro/cms/comunicate-de-presa/2021/compensare-plafonare-facilitati/.

Citește și: Statul a dezlănțuit jihadul asupra furnizorilor de gaze și electricitate, după ce tot el le-a dat prea târziu o lege proastă. Ce nu spune însă ministrul Virgil Popescu, care a ajuns chiar să instige la neplata facturilor ANALIZĂ

Read Entire Article