Criţ, STB: În ultimele două zile am primit foarte multe solicitări de angajare pentru şoferi de autobuz

1 year ago 88

„În momentul de faţă sunt foarte multe solicitări de angajare ca urmare a anunţului postat de noi pe site. Doar astăzi (marţi, n.r.) s-au făcut 60 de solicitări, ieri la sfârşitul zilei erau 230. În momentul de faţă sunt 290 de solicitări”, a afirmat directorul general al STB.

Societatea de Transport Bucureşti a publicat, luni, pe propriul site, un anunţ de angajare pentru conducători de autobuz, după ce majoritatea vehiculelor STB care au ieşit luni pe traseu au fost tramvaie şi troleibuze, proporţia autobuzelor ieşite în trafic fiind foarte mică.

Pe de altă parte, în conferinţa de presă de marţi directorul STB a evitat să dea detalii despre cum anume i-a convins pe angajaţii STB să renunţe la protest.

„Angajaţii fideli instituţiei şi bucureştenilor au conştientizat faptul că îşi vor pierde locul de muncă dacă nu intervin pe traseu. (…) Credeţi-mă, în arta negocierilor există anumite chestiuni care nu vor ieşi la suprafaţă niciodată. (…) Angajaţii noştri au conştientizat faptul că nu se mai poate, pentru că s-au gândit la binele lor şi al familiei lor. Probabil, am fost foarte buni în ceea ce am comunicat”, a menţionat Adrian Criţ.

Directorul STB a mai subliniat că aceste condiţii de muncă precare reclamate de angajaţi există de ani de zile.

„Aceste probleme trebuie aduse la cunoştinţa managementului, astfel încât ele să fie remediate. Consider că orice discuţie dintre noi şi angajaţi este constructivă. De aceea, angajaţii pot să-şi aleagă liderii. De aceea, la nivelul fiecărei autobaze, fiecărui punct de lucru, trebuie să identifice problemele cu care se confruntă. (…) Avem o serie de probleme deja identificate de noi, conducerea societăţii. Am identificat anul acesta o serie de probleme vizavi de condiţiile de muncă şi vom interveni punctual. Aveţi acces, din punctul meu de vedere, în fiecare autobază şi în fiecare depou, pentru a filma şi să vedeţi condiţiile precare de muncă existente în momentul de faţă. Dar aceste condiţii nu sunt de acum, nu sunt de anul trecut, nu sunt de doi ani, din păcate sunt condiţii de care angajaţii noştri nu beneficiază de zeci de ani. Noi intervenim şi trebuie să le îmbunătăţim, acesta este rolul nostru. Noi trebuie să aducem satisfacţie pe de o parte bucureşteanului, pe de altă parte angajaţilor noştri”, a adăugat Adrian Criţ.

Angajaţii Societăţii de Transport Bucureşti (STB) au anunţat, marţi dimineaţa, că au decis suspendarea acţiunii de protest şi reluarea activităţii după cinci zile în care transportul public din Bucureşti a fost blocat.

Potrivit datelor furnizate AGERPRES de directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, marţi dimineaţa, la ora 6:00, erau pe traseu 1287 de vehicule dintr-un total programat de 1.394.

Read Entire Article