Cod roșu de viscol cu rafale de peste 140 km pe oră în trei județe din țară

1 year ago 125

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni după-amiaza, două avertizări nowcasting Cod roşu de viscol puternic pentru zona de munte a judeţelor Cluj, Caraş-Severin şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri, valabile în următoarele ore.

Potrivit meteorologilor, până la ora 22:00, în zona de munte a judeţului Cluj, la peste 1.800 de metri, se vor semnala: viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăşi 125 – 135 km/h, zăpadă puternic troienită şi vizibilitate redusă spre zero.

De asemenea, până la ora 20:30, vor fi fenomene similare în zona de munte a judeţelor Caraş-Severin şi Hunedoara, la altitudini de peste 1.800 de metri. În aceste zone vântul va avea la rafale viteze ce vor depăşi 140 – 145 km/h.

Până la ora 21:00 este în vigoare un Cod portocaliu de intensificări ale vântului cu rafale de peste 75 – 80 km/h, ninsoare puternic viscolită, zăpadă troienită şi vizibilitate redusă în zona de munte a judeţului Caraş-Severin, la altitudini de 1.200 de metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: ISU București Ilfov

Read Entire Article