Cîţu: România riscă să piardă bani din PNRR, dacă nu îndeplineşte ţintele stabilite până la 31 martie

1 year ago 49

„Sunt câteva lucruri importante (la Ministerul Muncii). Unul este legislaţia Pilonului II de pensii, care este foarte importantă, şi a doilea este despre legea salarizării. Mai sunt şi alte jaloane, sunt 24 de jaloane care trebuie îndeplinite până la 31 martie, altfel pierdem bani, şi aş vrea să văd acel ministru care vine în faţa românilor şi spune că nu a avut timp să se ocupe şi nu vom primi banii din PNRR”, a precizat Cîţu, la Senat, întrebat dacă are semnale că Ministerul Muncii nu ar putea să respecte angajamentele din PNRR în privinţa pensiilor şi a salariilor.

Cât priveşte susţinerea de către PNL a ministrului Muncii, Marius Budăi, Cîţu a reiterat că tot ceea ce partidul vrea să spună o face în interiorul coaliţiei de guvernare.

„Noi nu vrem să aducem teme, să aruncăm în spaţiul public, apoi să le folosim, să manipulăm, să spunem: noi am vrut asta, dar nu au vrut colegii noştri de coaliţie. Nu, mergem în coaliţie şi ce avem de spus spunem acolo”, a explicat liderul liberal.

Ministrul Marius Budăi a declarat anterior că este o necesitate creşterea pensiilor, iar PSD „a pus în programul de guvernare acest lucru”. El a afirmat că, în calitate de ministru al Muncii, nu va renunţa „sub nicio formă” la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem.

„A fost o discuţie la Cotroceni la începutul anului în care am susţinut exact acest lucru (creşterea pensiilor – n.r.), inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9,4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Nu avem voie să lăsăm ca acţiunile fără logică ale USR din PNRR să afecteze milioane de pensionari. Este obligaţia noastră să apărăm drepturile pensionarilor”, a susţinut Budăi. pnrr romania, bani pnrr

Read Entire Article