Capacitatea gazoductului TAP poate fi majorată cu un an mai devreme, dacă există cerere

1 year ago 55

„Oferim pieţei o accelerare a calendarului de realizare a proiectului. Suntem dispuşi să ne extindem capacitatea cu un an mai devreme, deoarece avem deja acceptul autorităţilor de reglementare”, a declarat Schieppati, adăugând că reprezentanţii TAP sunt pregătiţi să semneze contracte de transport de la 1 octombrie dacă va exista cerere pe piaţă.

Acţionarii TAP sunt BP , SOCAR şi Snam, fiecare cu o participaţie de 20%, plus Fluxys cu o participaţie de 19%, Enagas cu 16% şi Axpo cu 5%.

Trans Adriatic Pipeline (TAP) este punctul final al Coridorului Sudic de Gaze, un proiect în valoare de 40 de miliarde de dolari, care se întinde pe o distanţă de 3.500 de kilometri şi face legătura zăcământul Shah Deniz II din Marea Caspică şi Italia, trecând prin Georgia, Turcia, Grecia, Albania şi Marea Adriatică. Cu o lungime de 870 de kilometri, gazoductul Trans Adriatic Gas Pipeline (TAP) urmează să fie ultimul tronson din acest coridor şi va permite transportul de gaze naturale din Turcia în Italia, via Grecia şi Albania.

Coridorul Sudic de Gaze are sprijinul Comisiei Europene şi face parte din eforturile destinate reducerii dependenţei energetice a Europei de Rusia.

Read Entire Article