Canada repatriază familiile diplomațiilor săi aflați în Ucraina

1 year ago 61

”Am luat decizia de a retrage temporar copiii sub 18 ani ai angajaţilor canadieni ai ambasadei precum şi pe membrii familiilor acestora”, a indicat Ministerul Afacerilor Externe din Canada.

Guvernul canadian evocă ”desfăşurarea militară rusă actuală şi activităţile de destabilizare în şi în jurul Ucrainei” pentru a-şi justifica decizia.

Washingtonul a anunţat de duminică rechemarea anumitor diplomaţi şi a familiilor acestora, măsură luată luni și de Regatul Unit. O decizie însă considerată ”prematură” şi ”excesivă” de către autorităţile ucrainene.

Kremlinul a denunţat marţi intrarea în alertă a mii de trupe americane, considerând-o o nouă ”exacerbare a tensiunilor” de către Washington.

Tensiunile în jurul Ucrainei au crescut brusc în ultimele săptămâni. Forţele armate ruse au lansat marţi o nouă serie de manevre în apropierea Ucrainei şi în Crimeea anexată care au implicat 6.000 de oameni, avioane de luptă şi bombardiere.

Liderii occidentali au convenit să răspundă cu o singură voce la un potenţial ”atac” rusesc asupra Ucrainei prin impunerea de sancţiuni de o severitate fără precedent asupra Moscovei, a declarat marţi premierul britanic Boris Johnson.

Read Entire Article