Bruxelles-ul a prezentat noul plan de tranziție verde pentru industria turismului

1 year ago 42

Calea de tranziţie invită comunitatea din sectorul turistic să pună în aplicare măsuri în 27 de domenii, inclusiv: să investească în circularitate pentru a reduce consumul de energie şi apă, deşeurile şi poluarea, precum şi pentru a răspunde mai bine cererii tot mai mari de turism durabil; să îmbunătăţească practicile de schimburi de date pentru a permite noi servicii turistice inovatoare şi pentru a îmbunătăţi gestionarea durabilă a destinaţiilor; să investească în competenţe pentru a asigura disponibilitatea forţei de muncă calificate şi cariere atractive în ecosistemul turistic.

„Numai printr-o strânsă colaborare am reuşit să elaborăm o viziune comună pentru turismul din UE şi să convenim asupra modalităţilor de realizare a acesteia. Această cale va stabili agenda pentru turismul european în următorii zece ani. Aş dori să invit astăzi toate părţile interesate să se alăture procesului comun de punere în aplicare”, a declarat comisarul pentru piaţa internă, Thierry Breton (foto).

Implicarea activă a tuturor actorilor din sector va fi esenţială pentru succesul tranziţiei verzi şi digitale. Acesta este motivul pentru care Comisia lansează marţi o anchetă online, invitând comunitatea turistică din UE să facă schimb de informaţii cu privire la angajamentele individuale şi colective şi să îşi exprime interesul de a colabora la punerea în aplicare a tranziţiei. Comisia va colabora cu părţile interesate pentru a orienta, a sprijini şi a monitoriza progresele tranziţiei.

Dezvoltarea căii de tranziţie pentru turism a început în iunie 2021 cu o consultare a părţilor interesate cu privire la scenariile pentru tranziţia turismului. Au fost organizate mai multe ateliere şi reuniuni ale părţilor interesate pentru a continua schimbul de idei şi pentru a oferi detalii cu privire la propuneri.

Această cale de tranziţie este prima realizată ca parte a unei acţiuni mai ample anunţate în actualizarea strategiei industriale, publicată la 5 mai 2021, în care Comisia a solicitat ecosistemelor industriale să accelereze transformarea verde şi digitală şi să sporească rezilienţa economiei europene, se menţionează în comunicat.

Comisia a iniţiat principiul creării în comun cu părţile interesate a unor căi de tranziţie ca instrument esenţial de colaborare pentru transformarea verde şi digitală a ecosistemelor industriale.

În prezent, CE lucrează la crearea în comun a unor căi pentru mobilitate, construcţii, industriile mari consumatoare de energie şi ecosistemele economiei sociale şi de proximitate.

Read Entire Article