Autostrada Sibiu – Făgăraș: Licitația pentru proiectare și execuție va fi lansată în primul trimestru din 2022 – CNAIR

1 year ago 73

„Studiul de Fezabilitate a fost finalizat. Indicatorii tehnico-economici au fost avizați în cadrul C.T.E – CNAIR S.A si C.T.E. – Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, urmând  avizarea în cadrul Consiliului Interministerial. Lansarea procedurii pentru proiectarea și execuția Autostrăzii Sibiu – Făgăraș va fi demarată ulterior finalizării avizării indicatorilor tehnico – economici”, au explicat reprezentanții CNAIR.

Potrivit lor, data estimată pentru emiterea acordului de mediu este sfârșitul lunii ianuarie, iar lansarea procedurii de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări este preconizată în trimestrul I, 2022.

Lansarea la licitație pentru proiectare și execuție a acestui tronson de autostradă urma să aibă loc până la finele lunii septembrie 2021, conform unor estimări anterioare. Acest termen a fost însă ratat.

Contractul de „Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș” a fost semnat în aprilie 2015 cu asocierea Aecom Inginieria – Consitrans – Search Corporation pentru suma de 16,31 de milioane de lei, fără TVA.

În lungime de 68 de kilometri, tronsonul Sibiu – Făgăraș va face parte din Autostrada Sibiu – Brașov, cerută de companii precum Continental, unul dintre cei mari angajatori privați din România.

Read Entire Article