Apple, amendată în Olanda. Compania nu a respectat o decizie a instanței de judecată

1 year ago 74

Autoritatea Olandeză pentru Consumatori şi Pieţe a analizat modificările făcute de Apple după ce o instanţă a decis că firma americană trebuie să permită aplicaţiilor matrimoniale să folosească sisteme terţe de plată şi a concluzionat că acestea sunt insuficiente.

Apple încă nu oferă opţiunea folosirii sistemelor terţe de plată, ci doar le permite dezvoltatorilor să-şi exprime opţiunea în acest sens, conform Autorităţii.

De asemenea, Autoritatea Olandeză pentru Consumatori şi Pieţe este nemulţumită de faptul că gigantul american pune bariere în calea alegerii sistemelor terţe de plată – dezvoltatorii trebuie mai întâi să obţină aprobarea Apple, deşi compania americană a fost obligată de instanţă să o ofere în mod implicit.

O altă problemă este faptul că Apple obligă dezvoltatorii să aleagă între un sistem de plată extern (în browser) şi unul folosit în cadrul aplicaţiei, deşi decizia instanţei spune că Apple trebuie să le ofere pe ambele.

Apple a anunţat deja că va opri comision şi în cazul plăţilor făcute cu sisteme terţe, ceea ce ar putea fi o altă problemă de analizat de către autorităţi.

Drept urmare, Autoritatea Olandeză pentru Consumatori şi Pieţe a decis amendarea Apple cu câte 5 milioane de euro pe săptămână, până când compania americană se va conforma sau se va ajunge la 50 de milioane de euro.

Read Entire Article